Kraamhulptips
Je denkt dat je voorbereid bent op de komst van een baby, maar volgens mij wordt iedere ouder van een eerste kindje overweldigd door wat er allemaal op je afkomt. De vermoeidheid, de bergen wasgoed, de zorgen... helemaal als het niet zo soepel gaat in het begin. Naast al het genieten en het bijzondere wonder, is het ook heel intens(ief) en emotioneel!

Gelukkig kregen wij in die eerste periode veel hulp van onze ouders en andere familieleden en vrienden. Daar waren we ontzettend blij mee. In deze gekke tijd met COVID-19 is het allemaal een stuk ingewikkelder, maar hier zijn een aantal suggesties hoe je in de eerste weken toch heel goed kunt ondersteunen. Wij hebben zelf veel aan deze hulp gehad.
Tafeltje dekje
Mensen die op kraambezoek kwamen met een zelfbereide maaltijd die we alleen nog op hoefden te warmen. Geweldig was dat! Later hoorde ik van een collega over de vriendengroep van haar dochter: als een van hen een kindje kreeg, verdeelden ze de eerste twee weken onderling en zorgden ze voor warme maaltijden. Wat een top-idee! Ouders van pasgeboren baby's zijn daar écht mee geholpen.
Lange vingers met muisjes
Mijn moeder maakte voor onze kraamvisite een alternatief voor beschuit met muisjes. Ik vind beschuit met muisjes altijd een beetje een droge hap. Dit was lekker en ook nog eens super praktisch, want je hoeft niet telkens te smeren (en te stofzuigen) als je kraambezoek krijgt. Onderaan deze blog lees je hoe (makkelijk) je dit kunt maken.
Hondenuitlaatdienst
Regelmatig kregen we in het begin hulp van familie en buren bij het uitlaten van de hond. Ook zoiets fijns! Ik vond het echt een uitdaging om alles te organiseren: luier verschonen, voeden, zelf ontbijten, douchen, weer een luier verschonen, toch eerst weer voeden. Ik vond het zo fijn als de hond in elk geval een flinke wandeling had gemaakt!
Kleine wasjes, grote wasjes - heel veel wasjes!
Heerlijk als iemand even een wasje voor je draait of het huis stofzuigt of dweilt. Eigenlijk is gewoon alle hulp welkom. Iedereen zal het anders ervaren, maar de zorg voor onze eerste dochter Linde slokte mij in het begin helemaal op. Grappig dat je je soms achteraf afvraagt waar je eigenlijk allemaal druk mee was, maar de dagen vlogen voorbij!
Boodschappenservice
Hulp bij de boodschappen – al raad ik iedereen met baby’s aan de boodschappen lekker te laten bezorgen als je niet dichtbij een supermarkt woont! Toch, als je iets vergeten bent, is het altijd fijn als iemand uit de buurt even vraagt of je iets nodig hebt wanneer ze richting de supermarkt gaan.
Oppassen
In een gezin waar al meer kinderen zijn, kan het ook heel fijn zijn als de oudere broer(s) of zus(sen) even meegenomen worden om iets leuks te doen. Zowel voor de ouders als de kinderen is het heerlijk even wat rust, tijd en aandacht voor zichzelf te hebben.
Hopelijk heb ik je kunnen inspireren en heb je iets aan deze tips!
Het 'recept' voor lange vingers met muisjes
Benodigdheden:
- een pak lange vingers
- een reep witte chocola
- een pak muisjes
Aan de slag:
Smelt een klein beetje witte chocola in een pannetje (niet te warm/zacht laten worden, juist als het wat dikkig is, blijven de muisjes beter plakken).
Smeer op de kant met suiker van de lange vinger wat gesmolten chocola met een mesje.
Strooi wat muisjes op een bordje en dip de lange vinger met de gesmolten chocola in de muisjes.
Even neerleggen om te drogen et voilà!
Niet ingewikkeld of tijdrovend, maar wel een origineel en lekker alternatief voor de traditionele beschuit met muisjes! Je kunt meteen een heel pak lange vingers met muisjes maken, want in een trommel blijven ze makkelijk een week (of nog wat langer) goed!